terug naar de vorige pagina

Ik ben gevallen. Mijn been doet pijn en mijn arm is geschramd. Mama gaat met mij naar het ziekenhuis. Nadat mama de auto geparkeerd heeft, gaan we naar de spoedgevallendienst van het ziekenhuis. Gelukkig stapt mama traag, want ik mank een beetje door de pijn. Kijk, een ambulance! Of toch niet? Het is de MUG. Deze snelle, gele auto vervoert de dokters zo snel mogelijk naar de zieke of gewonde mensen. De zieke mensen kunnen er wel niet mee vervoerd worden naar het ziekenhuis. Daarvoor dient de ziekenwagen. Weet jij welk nummer je moet bellen als je dringend hulp nodig hebt? Juist, 112!
Mama schrijft me in aan de balie. Die is wel een beetje hoog, waardoor ik de mevrouw niet goed kan zien. Ik voel me niet zo lekker en ben een beetje bang.
Mama en ik wachten in de wachtzaal tot het onze beurt is. Gelukkig kan ik er een beetje spelen om mij bezig te houden..
Eindelijk komt de verpleger ons halen om naar een kamertje te gaan. Ze noemen dit de kinderbox, omdat er speelgoed ligt en kleurrijke figuurtjes hangen. Hier gaat de dokter mij onderzoeken en doet de verpleegster een verbandje rond mijn arm. Victor is er ook. Ik ken die nog van toen ik de vorige keer in het ziekenhuis was. Door hem voel ik me al een beetje meer op mijn gemak.
Ik ben naar de radiologie moeten gaan om een foto te nemen. De dokter zegt dat mijn voet gebroken is. In de gipskamer omzwachtelen ze eerst mijn voet en daarna gaan ze er een gips omdoen. Ik mag het kleurtje kiezen. Wat is jouw lievelingskleur